Τηλεφωνικές παραγγελίες 27520 24082

Δημιουργείστε την δική σας μπάρα δημητριακών. Είναι το πιο γρήγορο, βολικό και πάνω απ’ όλα υγιεινό σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας όπου και εάν βρεθείτε. Για μικρούς και μεγάλους…

Η βάση

Η βάση για τις μπάρες είναι φυσικά τα δημητριακά, με δημοφιλέστερη τη βρώμη.

Οι ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί μας δίνουν πολύτιμα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, συμβάλλουν στην καταπολέμηση των φλεγμονών και στην λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον οι ξηροί καρποί περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία αλλά και πρωτεΐνη, συστατικά τα οποία βοηθούν τον οργανισμό μας να παράγει ενέργεια.  Ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον δικό του συνδυασμό ξηρών καρπών για να χρησιμοποιήσει: φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια ή ακόμα και σπόρους όπως ο δημοφιλής λιναρόσπορος, σουσάμι, κουκουνάρι ή chia seeds. Εάν οι ξηροί καρποί είναι μεγάλοι μπορούν να θρυμματιστούν ελαφρώς σε μικρότερα κομμάτια.

Τα αποξηραμένα φρούτα

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και φυτικές ίνες, τα αποξηραμένα φρούτα δίνουν γλυκιά γεύση στις μπάρες δημητριακών. Μερικές επιλογές είναι: σταφίδες, cranberries, δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα, μπανάνα ή ό,τι άλλο μπορεί κανείς να έχει στο ντουλάπι του.

Για να «δέσει» το γλυκό

Ένα πολύ σημαντικό βήμα στην παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος είναι το πώς θα κολλήσουν όλα τα υλικά μαζί για να δώσουν  την ιδανική μαστιχωτή υφή. Αυτό μπορεί να συμβεί με 2 τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας κάποιο βούτυρο από ξηρούς καρπούς όπως το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι, τα οποία όπως περιγράψαμε παραπάνω μας δίνουν όλα τα οφέλη των καλών λιπαρών, χωρίς να περιέχουν τα βλαβερά κορεσμένα και trans λίπη. Ο δεύτερος τρόπος χρειάζεται βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και μέλι τα οποία λιώνουν σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να δέσει το μίγμα των δημητριακών και των ξηρών καρπών. Η επιλογή αυτή δεν περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά όσα η πρώτη, αλλά περιέχει υλικά που πιο εύκολα θα βρει κανείς σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό.

Η extra γεύση

Εκτός από τα συνηθισμένα υλικά μία μπάρα δημητριακών μπορεί να περιέχει κομματάκια σοκολάτας για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για κάτι γλυκό, μπορεί να ταιριάξει ωραία με σκόνη στιγμιαίου καφέ, ενώ έντονη  γεύση θα δώσουν οι νιφάδες καρύδας και η κανέλλα.

Πηγή: healthview.gr

Αφήστε μια απάντηση

×
×

Cart