Τηλεφωνικές παραγγελίες 27520 24082
You are currently viewing Ποιοι είναι οι 5 πιο υγιεινοί ξηροί καρποί

Ποιοι είναι οι 5 πιο υγιεινοί ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα θρεπτικοί, αφού παρέχουν καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Μπορείτε να τους καταναλώσετε σκέτους ως σνακ, στα δημητριακά ή στο γιαούρτι, σε σαλάτες, σε smoothies και γενικώς όπου πάει ο νους σας!

Προσοχή!

Αποφύγετε τα έτοιμα μιξ ξηρών καρπών, καθώς συχνά περιέχουν πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη.
Προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς ωμούς ή ψημένους, χωρίς κανένα πρόσθετο.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι ξηροί καρποί είναι ενεργειακά πυκνές τροφές, δηλαδή παρέχουν αρκετές θερμίδες σε μικρή ποσότητα,οπότε η καθημερινή σας μερίδα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη.

  1. Αμύγδαλα: Παρέχουν περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό και επίσης είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ενάντια στις φλεγμονές.
  2. Κάσιους: Παρέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ συγκεκριμένα συμβάλλει στην υγεία των οστών.
  3. Φιστίκια Αιγίνης: Έχουν λιγότερες θερμίδες από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς και παρέχουν ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό, τη λουτεΐνη, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών.
  4. Καρύδια: Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, ένα Ω3 λιπαρό οξύ ωφέλιμο για τον εγκέφαλο.
  5. Αράπικα φιστίκια: Αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Αφήστε μια απάντηση

×
×

Cart